DOLAR
43,59
EURO
51,59
STERLİN
59,76
GRAM
7.015,03
ÇEYREK
11.515,26
YARIM ALTIN
22.907,46
CUMHURİYET ALTINI
45.670,82

Çumra’da sanat gecesi: Şiir, tiyatro ve halk oyunları büyüledi

 Çumra’da sanat gecesi: Şiir, tiyatro ve halk oyunları büyüledi
Çumra Kültür Sanat Topluluğu, Çatalhöyük Kültür Merkezi’nde düzenlediği etkinlikte şiir, halk oyunları, tiyatro ve müzikle izleyenlere unutulmaz bir kültür gecesi yaşattı.

Çumra Kültür Sanat Topluluğu, 29 Ocak 2026 akşamı bir etkinliği daha başarıyla tamamladı. Saat 20.30'da Çumra Çatalhöyük Kültür Merkezi'nde gerçekleşen program, şiir dinletisi, halkoyunları, tiyatro ve müzikle izleyenlere unutulmaz bir gece yaşattı. Etkinlik, Selçukya Kültür Sanat Derneği üyelerinin de desteğiyle hazırlandı ve sunumu Elife Mısral tarafından yapıldı.

Etkinlikte duygularını paylaşan Mısral, "Bugün bizi bir araya getiren sadece sanat değil, binlerce yıllık geçmişe sahip bu toprakların hafızası. Bu topraklarla haşır neşir olmuş insanların duygusu ve zaman içinde süzülerek gelen ortak hikâyeyi ifade etme isteğidir. Okunacak şiirlerle içimizde kalanları fısıldayacak, halk oyunlarıyla toprağın sesini adımlarla anlatacak, tiyatro gösterimizle gençler hayatın tam ortasından bir aynayı yüzümüze yansıtacak, halk müziğimizle sözle söyleyemeyeni ezgiye dökeceğiz.” dedi. Ardından, programın açılış konuşmasını yapmak üzere topluluk başkanı Sadık Gökce'yi kürsüye davet etti.

Başkan Gökce, açılış konuşmasında programa gösterilen ilgiden memnuniyetini dile getirerek, "Bu topluluğu kurarken en büyük hayalim gençlere el uzatmak ve onları kültür-sanatla buluşturmaktı. Salonda gençlerin sayısının arttığını görmek beni çok mutlu etti. İnşallah bu salonun tamamının da gençlerle dolduğunu görürüz" ifadelerini kullandı.

Program, Selçukya Kültür ve Sanat Derneği üyelerinden Kâmil Baysal'ın "Dostlardan Kurtulmak Yok”, Şerife Bozoğlan'ın "Ben Anadolu'yum” ve Cengiz Çelik'in kendi yazdığı şiirlerin okunmasıyla başladı. Ayrıca Ahmet İnci, Sıtkı Eminoğlu'nun "Gizli Kalsın” ve Adnan Arı, Kâmil Baysal'dan şiirler de okundu. Çumra Kültür Sanat Topluluğu şairlerinden Selahaddin Güzel, Ahmet Gök, Ahmet Yavuz, Anuş Gökce, Uğur Köfe ve Ravzanur İde kendi şiirlerini, Hülya Saraçoğlu Can Yücel'den, Halime Doğru ise Fethi Kadıoğlu'nun "Bayrak İnmeyecek” şiirini seslendirdi.

Halkoyunları gösterisinde Zeybek performansını Parska ekibi, Mustafa Demirci, Yunus Emre Küçük, Rukiye Sude Gök ve Sümeyye Ceran sergilerken, Kafkas dansı ise Mustafa Demir, Ümmü Ruman Çatal, Yunus Emre Küçük ve Sümeyye Ceran tarafından sahnelendi.

Tiyatro bölümünde Talat Sefa Karasu ve Furkan Eren Peker, Sokrates'ten esinlenen "düşünmek” temalı oyunlarıyla izleyenlere keyifli anlar yaşattı. Programın sonunda sahneye çıkan Cengiz Çelik bağlaması eşliğinde üç türkü seslendirirken, yerel sanatçı Muammer Yapar da seyircilerin isteği üzerine üç türküyle geceyi tamamladı. (Cumali Özer) 

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER