Reklam
DOLAR
42,33
EURO
49,05
STERLİN
55,83
GRAM
5.767,20
ÇEYREK
9.480,11
YARIM ALTIN
18.865,53
CUMHURİYET ALTINI
37.669,36

Dünya Kupası elemelerinde kritik randevu: Millilerin rakibi İspanya

 Dünya Kupası elemelerinde kritik randevu: Millilerin rakibi İspanya
Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 6. maçında İspanya’ya konuk olacak. 18 Kasım Salı günü La Cartuja Stadyumu’nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saatiyle 22.45’te başlayacak. Müsabakayı Alman hakem Felix Zwayer yönetecek.

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, 2026 FIFA Dünya Kupası Avrupa Elemeleri E Grubu 6. maçında İspanya'ya konuk olacak. 12 puanla 2. sırada yer alan ay-yıldızlılar; 15 puanla liderlik koltuğunda oturan İspanya karşısında puan mücadelesi verecek. 18 Kasım Salı günü Sevilla'da bulunan La Cartuja Stadyumu'nda oynanacak karşılaşma, Türkiye saatiyle 22.45'te başlayacak. 

Kritik maça Alman hakem

İspanya ile Türkiye arasında oynanacak zorlu karşılaşmayı Almanya Futbol Federasyonundan Felix Zwayer yönetecek. Zwayerh'in yardımcılıklarını aynı ülkeden Robert Kempter ve Christian Dietz yapacak. Sven Jablonski ise müsabakada dördüncü hakem olarak görev alacak.

Milliler ilk 2'yi garantiledi

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, E Grubu'nda son maçlar öncesinde ilk 2 basamakta kalmayı garantiledi. İspanya ile arasında 3 puan bulunan milliler; rakibi karşısında kazanması durumunda genel averaja bakılacak. Son maç öncesinde İspanya'nın, Türkiye'ye 14 gol averaj üstünlüğü bulunuyor. Türkiye'nin liderlik ve Dünya Kupası'na doğrudan katılımı için matematiksel olarak tek şansı İspanya'yı 7 farklı mağlup etmesinden geçiyor.

Lider doğrudan gidecek

Grup aşamasındaki statü de merak konusu oldu. ABD, Meksika ve Kanada'nın ev sahipliğinde düzenlenecek ve 48 takımın mücadele edeceği 2026 Dünya Kupası'na, eleme maçları sonucunda Avrupa'dan 16 takım katılım hakkı kazanacak. Kasım ayında sona erecek Avrupa elemelerinde, gruplarını lider tamamlayan 12 takım doğrudan Dünya Kupası'na katılım hakkı elde edecek. Son 4 bilet için ise 12 grup ikincisi ile UEFA Uluslar Ligi'nden gelecek 4 takımın katılımıyla toplam 16 takım mücadele edecek. Play-off maçları 2026'nın mart ayında oynanacak.

İsmail ve Hakan yok

Türkiye A Milli Futbol Takımımız, kritik maçta 2 oyuncusundan faydalanamayacak. Ay-yıldızlı ekipte cezalı İsmail Yüksek ve sakatlığı nedeniyle aday kadrodan çıkarılan Hakan Çalhanoğlu İspanya'ya karşı forma giyemeyecek. Milli oyunculardan Kenan Yıldız, Kerem Aktürkoğlu ve Oğuz Aydın, bu maçta kart görmeleri halinde cezalı duruma düşecek ve mart ayında oynanacak play-off ilk maçında takımdaki yerini alamayacak.

(Hasan Yıldırım)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER