Beyşehir Nerenin İlçesi? Tarihçesi, Gezilecek Yerleri

 Beyşehir Nerenin İlçesi? Tarihçesi, Gezilecek Yerleri
Gezginlerin ülkemizde en çok ziyaret etmek istediği yerlerden biri olan Beyşehir ilçesi ile ilgili araştırmalar sürüyor. Beyşehir hangi ilimize bağlı? Beyşehir ilçesinin tarihçesi ve gezilecek yerleri merak ediliyor...
İç Anadolu'da gezginlerin uğrak yerlerinde biri haline gelen Beyşehir ilçesi oldukça popülerdir. Son yıllarda Beyşehir ilçesi hakkında yapılan araştırmalar sıklık kazandı. Ziyaretçilerini kendisine hayran bıraktıracak bir güzelliğe sahip olan Beyşehir ilçesinin tarihi zenginlikleri dikkat çekiyor. Peki, tarih, kültür ve doğal güzelliklerin peşinde olan gezginlerin tercih ettiği Beyşehir nerenin ilçesi?
 
Beyşehir Nerenin İlçesi?
 
Beyşehir ilçesi, İç Anadolu Bölgesi'nde Konya ilimizin tarihi zenginliklerle dolu ilçelerinden biridir. Beyşehir ilçesi bünyesinde tarih, kültür ve doğal güzellikler iç içe bulunur. Eşsiz bir güzelliğe sahip olan Beyşehir ilçesinde yerli turistlerin ilgisini çekecek pek çok özellik vardır. Konya ilinin en popüler ilçelerinden Beyşehir tarih ve kültür meraklılarına hitap eden güzelliklere sahiptir. Beyşehir ilçesinde tarihsel, kültürel ve doğal güzellik bakımından görülmesi gereken çok sayıda alternatif bulunur. 
 
Konya Beyşehir Tarihçesi 
 
Konya'ya bağlı Beyşehir ilçesinin bulunduğu bölge geçmişte Pisidya olarak bilinirdi. Bu bölgeye eski çağlarda Karallia ve Viranşehir isimleri de takılmıştır. Beyşehir, Türkmenler tarafından yeniden kurulduktan sonra beyliğin merkezi haline gelmiştir. Bu bakımdan geçen zamanla birlikte adı beyin şehri şeklinde kullanıldığından Beyşehir haline gelir. Tarihçilere göre Beyşehir ilçesi ve çevresinin geçmişi M.Ö. 7000'li yıllara kadar uzanır. Bu bakımdan Konya'ya bağlı Beyşehir ilçesinde tarihi ve kültürel miras bakımından görülmesi gereken çok sayıda yer bulunur. 
 
Konya Beyşehir Gezilecek Yerleri 
 
Tarih, kültür ve doğal güzelliklerin iç içe bulunduğu Beyşehir ilçesi, Konya ilimizin en gözde ilçelerinden biridir. Beyşehir'in sınırları içinde yer alan Eşrefoğlu Camii, UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunduğundan önemlidir. Öte yandan Beyşehir'deki Eflatunpınar Hitit Anıtı ise UNESCO Dünya Mirası Geçici listesinde yer alır.
 
BEYŞEHİR GÖLÜ YABAN HAYATI | Kültür Portalı
 
Genel olarak Beyşehir ilçesinde gezginlerin mutlaka görmesi gereken yerler şu şekilde sıralanır:
 
Taş köprü 
Eşrefoğlu Camii
Vuslat Parkı 
Beyşehir Gölü 
Kale Kapısı 
Eflatunpınar Hitit Anıtı 
Kurt Beşiği Anıtı 
Lukyanus Kitabesi ve Atlı Kaya Kabartması 
Kubad-Abad Sarayı 
Kız Kalesi ve Adası 
 
Kış aylarında Akdeniz, yaz aylarında ise Orta Anadolu iklim özelliklerine sahip olan Beyşehir özellikle kültür turizminde önemli bir yere sahiptir. Beyşehir ilçesinin en önemli simgelerinden Taş Köprü, 1908-1914 yılları arasında inşa edilmiştir. Bu köprü, Osmanlı Devleti'nin tarihinde kurmuş olduğu ilk sulama projesi olarak önemlidir.
 
Beyşehir Gölü'nde keşfedilen tarihi yapılar su altı arkeologları tarafından inceleniyor
 
Beyşehir ilçesinde bulunan UNESCO Dünya Mirası listesinde bulunan Eşrefoğlu Camii en turistik yerlerden biridir. 1280 – 1326 yılları arasında varlığını sürdüren Eşrefoğulları Beyliği'nin kurucusu Seyfeddin Süleyman tarafından yaptırılmıştır. Beyşehir'deki bu cami, Anadolu Selçuklu Devleti'nin en güzel sanatsal ve mimari örneklerinden biri olarak kabul edilir. 
 
Eflatunpınar Hitit Anıtı, M.Ö. 1300 tarihine kadar uzanan geçmişiyle en önemli kültürel kalıntılardan biridir. Bu anıt, iki doğal su kaynağının çıktığı bir alanda konumlanır. UNESCO Dünya Mirası Geçici listesine eklenen su toplama sistemi, akan suyun merkezi havuza aktarılarak tasarruflu bir şekilde kullanılmasını sağlayan nadir sistemlerden biridir. 
 
Konya Beyşehir Nerede?
 
Konya iline bağlı olan Beyşehir, çok yönlü olmasından dolayı yerli turistlerin en çok ziyaret ettiği yerlerden biridir. Beyşehir ilçesi konum olarak Akdeniz'in Göller Bölgesi'nde ve Orta Toroslar'ın arka kısımda yer alır. Beyşehir ilçesi bünyesinde eşsiz eserleri barındıran, tarih, kültür ve doğal güzellikler merkezidir. Konya şehir merkezine 71 km uzaklıktaki Beyşehir ilçesi adını Beyşehir gölünden almıştır. 
 
 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Konya Beyşehir Gezilecek Yerleri #Konya Beyşehir nerede #Konya Beyşehir Gezilecek Yerleri neler #beyşehir nerede

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER