Ziraat Bankası Kartsız Para Çekme Nasıl Yapılır?

- Güncelleme Tarihi:

 Ziraat Bankası Kartsız Para Çekme Nasıl Yapılır?
Ziraat Bankası kartsız para çekme ATM'lerden yapılabilir. Ziraat ATM kartsız para çekme işlemi için Ziraat Bankası ATM ana ekranından kartsız işlemler seçeneğine basılır. Müşteri sisteme kayıtlı, güncel cep telefonu numarasını ve TCKN bilgilerini girer. TCKN, müşterinin sisteme kayıtlı T.C. kimlik numarasıdır. Ardından ekranda müşterinin mevcut kartları görüntülenir. İşlem yapılacak kart seçildikten sonra karta ait şifre girilir. Müşterinin cep telefonuna sms ile tek kullanımlık bir şifre gönderilir. Telefona gelen şifre, ekrandaki alana girilerek doğrulama yapılır. Doğrulamadan sonra karta ait hesaplar görüntülenir. İşlemin yapılacağı hesap seçilir ve çekilmek istenilen tutar girilir. İşlem tamamlanır.
 
ziraat bankası
 
Ziraat Bankası Kartsız Para Çekme Adımları
 
Ziraat Bankası kartsız para çekme işlemi sadece bireysel müşteriler tarafından yapılabilir. Müşteriler kartsız para çekme başvurularını; Ziraat Bankası şubelerinden, ATM'lerden veya Internet Şubesi'nden yapabilirler. Başvuru için kullanılacak kart aktif olmalıdır ve kartın şifresi bilinmelidir. Müşterilerin bankaya kayıtlı cep telefon numaraları güncel olmalıdır. 
 
QR kod kullanılarak da ATM'lerden Ziraat kartsız para çekme işlemi yapılabilir. Bu işlem için Ziraat Mobil Uygulama gereklidir. Ziraat Mobil Uygulama IOS ve Android uyumlu telefonlara ücretsiz olarak indirilebilir. Ziraat Mobil Uygulaması'nın anasayfasında çıkan menüden QR kod işlemleri butonu seçilir. QR kod ile para çekme ve yatırma olarak iki ayrı işlem seçeceği çıkar. Menüden QR kod ile para çekme seçeceği seçilir. İnternet şifresi çıkan alana, müşteri önceden oluşturduğu ve mobil uygulamaya giriş için kullandığı şifreyi girer. Ardından müşterinin bankadaki hesapları çıkar, paranın çekilmek istediği hesap seçilir. Hesap seçildikten sonra çekilmek istenilen tutar girilir. Çekilecek tutar 10tl'nin katları olmak zorundadır. Tutar girildikten devam butonuna basılır ve telefon ekranına QR kod okuma kısmı gelir. Bu kısımda telefonun kamerasıyla, uygulama üzerinden ATM ekranınadaki QR kod taranır. ATM'deki QR kodu görüntülemek için, ATM ekranın sağ alt köşesindeki QR kod işlemleri butonuna basılır. ATM ekranına QR kod görüntüsü gelir, telefon ekranında QR kod görülecek şekilde, telefon ATM ekranına tutulur. Kod tarandıktan sonra ATM ekranındaki onay tuşuna basılır. Para ATM'den çekilir.
 
ziraat bankası
 
Ziraat sunduğu avuç içi işlem hizmetiyle, aktif bir banka kartı sahibi olunmadan da para çekilmesini sağlar. Avuç içi işlem başvuruları Ziraat Bankası şubelerinde yapılabilir. Banka kartı sahibi olunmasına gerek yoktur. Bu işlem için avuç içi hizmet özelliği bulunan ATM'ler gereklidir. ATM'lerde bulunan avuç içi okuma noktasına, müşterinin avuç içini okutmasıyla işlem yapılır. Biyokimlik tespit özelliği sayende işlemler hızlı, pratik ve güvenli şekilde yapılır.  
 
Ziraat Bankası Kartsız Para Çekme Avantajları Nelerdir?
 
Ziraat bankasından kartsız para çekme avantajları özellikle müşterinin cüzdanını evde veya başka bir yerde unutması durumunda para çekebilmesi veya çantanın derinlerinde kalan cüzdana ulaşılamadığı durumlardır. Ziraat Bankasından kartsız para çekme sayesinde müşteriler cüzdanlarını ellerine bile almadan, çok hızlı ve pratik bir şekilde para çekebilirler. Özellikle para çekilecek kartın evde unutulması gibi durumlarda, müşterilerin zor durumda kalmasını engeller. 
 
Herkesin ezberinde olabilecek bilgilerle yapılan işlemler, beklenmedik durumlara düşebilecek müşterileri zor durumlardan kurtarır. Ayrıca Ziraat kartsız para çekme sayesinde müşteriler zamandan tasarruf eder. Kartın limitlerine ek bir kısıtlama getirilmeden işlem yapılabilir. Avuç içi işlem özelliği sayesinde banka kartı sahibi olmayan müşteriler de işlemlerini avuç içi özellikli ATM'lerden gerçekleştirebilir. Acil ve kısa süreli nakit ihtiyacı anlarında müşterilere hizmet sağlanır. Avuç içi tanıma bir güvenlik sistemi de olduğu için işlemler güvenli bir şekilde gerçekleşir.
 
 
Ziraat Bankası Kartsız Para Çekme Limitleri Nedir?
 
Peki Ziraat Bankası kartsız para çekme limitleri nedir? Kartsız para çekme işlemleri için farklı yöntemler sunan Ziraat farklı limitler belirler. Ziraat Banksı kartsız para çekme limitleri QR kodla 15000 tl'dir. ATM'lerden günlük para çekme limiti 15.000 tl'dir. Ancak 15000 tl ve üzerine komisyon alınabilinir. 2024 yılında güncellenen bu limit geçtiğimiz senelerde en fazla 5000 Türk lirasıydı. Limit ve kısıtlamalar 24 saat içerisinde geçerlidir. Müşteriler günlük para çekme limitlerini arttırmak için Ziraat Bankası şubelerinden işlem yapabilirler. Kartsız para çekme limiti de kartın limitleri dahilindedir. Ek bir kısıtlama getirilmez.

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Ziraat Bankası Kartsız Para Çekme Limitleri Nedir? #Ziraat Bankası Kartsız Para Çekme #Ziraat Bankası Kartsız Para Çekme Adımları #Ziraat Bankası Kartsız Para

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER