Kışın löp löp yiyeceksiniz! Karpuz kabuklarından yapılıyor

 Kışın löp löp yiyeceksiniz! Karpuz kabuklarından yapılıyor
Karpuz kabuklarını reçel haline getirerek tüm kış boyunca sofralarınızı lezzetlendirmek için detaylar haberimizde...

Yazın leziz meyvesi karpuz sofralarda yerini alırken, kabuklar çöpe gidiyor. Kabukları ziyan etmek yerine damaklarınızı çatlatacak bir tarife ne dersiniz...

Karpuz kabuklarından reçel yaparak kış menülerinize ekleyebilirsiniz. Böylelikle hem değişik bir alternatif olacak, hem de değerlendirmiş olacaksınız.

Peki, karpuz kabuğundan nasıl reçel yapılır? İşte tarifi... Bütün kış yiyebilirsiniz! Karpuz kabuklarından yapılıyor...

Bütün kış yiyebilirsiniz! Karpuz kabuklarından yapılıyor...

Karpuz kabuğu reçeli tarifi

-Karpuz kabuklarının yeşil kısmını soyun ve kalanları istediğiniz büyüklükte doğrayın.

-Devamında karpuzların üzerini geçecek kadar su ekleyip kabukları kaynatın.

-15 dakika haşladıktan sonra yumuşayan kabukları süzün.

-Tencereye 4 su bardağı toz şeker, 3 su bardağı su, 1 adet limon kabuğu rendesi ekleyip kaynatmaya devam edin. Karanfil ve tarçın da ekleyebilirsiniz.

-Kıvam alana kadar (15/20 dk) pişirin ve soğumaya bırakın.

Kavanozlara koyun ve kış boyunca afiyetle tüketin.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER