Konya Barosu Filistin için ayakta! “Bu katliamı anlatacak kelime yok”

- Güncelleme Tarihi:

 Konya Barosu Filistin için ayakta! “Bu katliamı anlatacak kelime yok”

İsrail, 237 gündür Gazze'ye ölüm yağdırıyor. Filistinlilerin ne dinecek gücü ne de sığınacak bir çatısı var. Hastaneler, toplama kampları, okullar ve çadır kentlere bile bomba yağıyor. 

26 Mayıs'ta en acımasız saldırılarından birini gerçekleştiren Siyonist İsrail Ordusu, Refah'taki çadır kenti yerle bir ederek çoğu kadın ve çocuk 45'ten fazla Filistinliyi katletti. 

Konya Barosu katliamı kınadı!

Konya Barosu önünde bir araya gelen hukukçular Filistin'de yaşanan zulme dikkat çekti. Baro Başkanı Oktay Unkur yaptığı açıklamada, "Sözün üstadı olarak anılan biz avukatlar bile bu katliamı hangi kelimelerle ifade edebileceğimiz, bu vahşeti nasıl lanetleyeceğimiz noktasında güçlük çekiyoruz” dedi.

Konya Barosu Gazze katliamının sorumlularının cezalandırılması için uluslararası ceza mahkemesi savcılığına 20 kasım 2024 tarihinde suç duyurusunda bulunmuştu. Sürecin takip edildiğini belirten Unkur, açıklamasını şöyle sürdürdü;

"İşgalci İsrail tüm dünyanın gözü önünde uluslararası mevzuat ile Türk Ceza Kanunu'nun 76 ve 77. maddelerinde de düzenlendiği gibi soykırım ve insanlığa karşı suçları işlemiş ve işlemeye devam etmektedir. Bu nedenlerle Türk Ceza Kanunu'nun 13. maddesi gereğince söz konusu bu suçları işleyen fail ve faillerin Türkiye'de yargılanmaları için Adalet Bakanımıza talepte bulunması çağrısında da bulunuyoruz. Zira bu çağrımız uluslararası mevzuat kadar ulusal mevzuatın da bir gereğidir.

Avrupa barolarına çağrı yapıldı! 

Konya Barosu, terör devleti tarafından sistemli şekilde yürütülen katliamın Avrupa ülkelerinin başkentlerindeki barolar tarafından da organize bir şekilde yasal sürecinin takip edilmesi, bu katliama "dur” denilmesi ve barolar arasında bu hukuki mücadelede uluslararası birliktelik sağlanması yönünde hukuki çalışma başlatacak.  

Aliya İzzetbegoviç'in sözleri hatırlatıldı!

Konya Barosu Başkanı Oktay Unkur, Bosna Hersek'in 'Bilge Kralı' Aliya İzzetbegoviç'in, "Ne yaparsanız yapın soykırımı unutturmayın çünkü unutulan soykırım tekrarlanır" sözünü hatırlatarak

"Biz avukatlar olarak katledilen ve soykırıma uğrayan mazlumları ve katillerini asla unutmayacağız ve unutturmayacağız” dedi.

(Selman Kaya)

  • #konya #konya barosu #konya haber #filistin

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER