Yapay Zekâ Mühendisliği Nedir, Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?

 Yapay Zekâ Mühendisliği Nedir, Ne İş Yapar? Ne Kadar Maaş Alır?
Yapay zeka mühendisliği, makine öğrenme algoritmalarını tasarlayan bölümdür. Bu alanda kariyer yapmak isteyen kişi sayısı her geçen gün artış gösterirken aynı zamanda mesleğin detayları da merak edilenler arasındadır. Yapay zeka mühendisliği makinelerin daha akıllı ve verimli şekilde çalışmasını sağlayan bir mühendislik alanı olarak açıklanabilir.

Teknoloji ile bilimi bir araya getiren mühendisler birçok farklı yapay zeka modelini test ederek çalıştırmayı hedefler. Ekip çalışmasına yatkın olan bu kişiler makine öğrenmesi sürecini daha kolay ve faydalı hale getiren kişilerdir.

Yapay Zeka Mühendisleri Ne İş Yapar?

Geleceğin meslekleri arasında yer alan yapay zeka mühendisliği birçok alanda ve kurumda çalışabilir. Bu kişilerin görev tanımları daha çok teknoloji, bilim ve bilişim alanlarına yöneliktir. Yapay zeka mühendislerinin görevleri ve sorumlulukları ise şunlardır:

- Makinelere insan düşüncelerini ve analitik düşünce becerisini aktarmak

- Kullanılacak alana dair yapay zekalar üretmek. Bu yapay zekaların görev atmalarını yaparak modellerini oluşturmak

- İş süreçlerinde makinelerin entegre edilebilmesini sağlamak

- İnsan zekasını makinelere işleyerek yaşamın daha kolay hale getirilesini sağlamak

- Kurumlardaki iş verimini artıracak şekilde bilgisayar ve makineleri yeniden modellemek

Gibi birçok görev ve sorumlulukları bulunmaktadır. Bu kişiler belirli mühendislik alanlarında da uzmanlaşabilirler.

Yapay Zekâ Mühendisliği nedir

Yapay Zeka Mühendisleri Ne Kadar Maaş Alır?

Yapay zeka mühendisliği maaşı çalışılan kuruma ve işteki tecrübeye göre farklılık gösterir. Aynı zamanda yeni mezun birinin alabileceği maaş ile meslekte yıllarını geçiren birinin maaşı da farklılık göstermektedir. Meslekte yeni olanlar kişilerin alabilecekleri maaş tutarı 50 bin TL ile 70 TL arasında değişirken bu rakamlar meslekteki tecrübeye göre artış göstermektedir.

Yapay Zekâ Mühendisliği ne kadar maaş alır

Yapay Zeka Mühendisleri Nerelerde Çalışabilir?

Yapay zeka mühendisliği alanında kariyer hedefi olan kişiler için birçok farklı çalışma alanı mevcuttur. Bu alanlar arasında ise şunlar öne çıkar:

- Akıllı araba sektörü

- Sesli asistanlar

- Özel sektör araştırma laboratuvarları

- Sistem ve yazılım sektörü

- Oyun sektörü

- Giyilebilir teknolojiler ve otonom araçları üreten şirketler

- Veri ambarlarında algoritma uzmanlığı

Gibi alanlarda çalışabilirler. Bu kişiler özellikle ulusal güvenlik, askeriye, medya ve teknoloji alanlarında kendilerine iş bulabilme olanaklarına sahiptirler.

  • #yapay zeka #yapay zeka mühendisliği #yapay zeka mühendisleri ne kadar maaş alır

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER