Bu fotoğraf Konya’da çekildi! Buğdaylar kış ortasında başak verdi

Samet Kuyrukcu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü
 Bu fotoğraf Konya’da çekildi! Buğdaylar kış ortasında başak verdi
Toplam yüz ölçümünün yüzde 67’si tarım arazisi olan Konya Türkiye’nin hububat ambarı olarak biliniyor.

2 milyon 200 bin hektarlık tarım arazisi bulunan Konya'da sadece buğday ve arpa üretimi 4 milyon tona ulaşıyor.

Konya'da ekim tamamlandı!

Yaz mevsiminde hasadı tamamlayan Konya çiftçisi sonbahar mevsimiyle birlikte tarlalarını yeniden ekti. Sulu ve kurak arazilere ekilen buğday tohumları çimlenme sürecini tamamladı. Hava sıcaklığının yüksek seyretmesiyle bazı bölgelerde çimlerin fazla uzadığı görüldü.

Koyunlar tarlaya girdi!

Bitmeyen yaz nedeniyle fazla uzayan buğday ve arpa çimleri çiftçileri tedirgin ediyor. Ürününü soğuktan sorumak isteyen üreticiler uzayan çimleri koyunlara yedirerek don olaylarına karşı tedbir alıyor. 

Buğdaylar başak verdi!

Kış aylarında buğday ve arpayı dondan koruyacak kar henüz Konya ovasını örtmedi. Bu dönemde ilginç bir fotoğraf paylaşıldı.  Selçuk Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Süleyman Soylu, sıcak hava nedeniyle başak veren buğdayların fotoğrafını sosyal medyadan paylaştı.

Buğdaylar başak verdi!

11 Ocak'ta çekilen fotoğraf karesinde, Konya'nın Karatay ilçesindeki İşgalaman Mezarlığındaki bir mezarın üzerine atılan buğdayların başak verdiği görülüyor. Prof. Dr. Soylu paylaşımında, bu ilginç durumun ılıman hava ve yazlık karakterli tohum nedeniyle kaynaklandığını ifade etti. Konya'daki tarım arazilerinde benzer bir durum oluşmadı. 

Çiftçi kar bekliyor!

Buğday ve arpada çıkışlar tamamlandı. Gece ve sabahın ilk saatlerinde eksi değerlere düşen sıcaklık tarladaki tohum için tehlikeli olmaya başladı. Ürünü soğuğun etkilerinden koruyacak kar örtüsü bekleniyor. Meteorolojik veriler çiftçiler tarafından yakından takip ediliyor. 

  • #konya #buğday #konya haber #tarım #tarım arazisi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER