Konya’daki kardeş katili 9 yıl sonra yakalandı!

 Konya’daki kardeş katili 9 yıl sonra yakalandı!
Konya’da, tartıştığı kardeşi Khaled Hasoun’u (34) bıçaklayarak öldürüp ülkesi Suriye’ye kaçan Ala Hasoun (47), 9 yıl sonra Gaziantep’te yakalanıp, tutuklandı. 1 yıl önce sahte kimlikle Türkiye’ye tekrar geldiği anlaşılan Hasoun ifadesinde, çocukları ve yeğenleri arasındaki anlaşmazlık nedeniyle tartıştığı kardeşini bıçakladığını söyledi.

Karatay ilçesi Aziziye Mahallesi Şeyh Ulema Recep Ağa Caddesi'nde, 2 Şubat 2015'te saat 06.30 sıralarında, hareketsiz halde yerde yatan kişiyi görenler polise haber verdi. İhbar üzerine adrese sevk edilen ekipler, adının Khaled Hasoun olduğu belirlenen kişinin bıçaklanarak öldürüldüğünü belirledi.

KONYA'DA 2015 YILINDA TARTISTIGI KARDESI KHALED HASOUN'U (34)(FOTOGRAFTA) BICAKLAYARAK OLDURUP ULKESI SURIYE'YE KACAN ALA HASOUN (47),  ARADAN GECEN 9 YIL SONRA POLIS TARAFINDAN YAKALANDI.(FOTO: KONYA,DHA)

Polis, araştırmasında Hasoun'u, ağabeyi 6 çocuk babası Ala Hasoun'un öldürdüğünü ve olayın ardından ülkesi Suriye'ye kaçtığını saptadı.

SAHTE KİMLİKLE TÜRKİYE'YE GİRDİ

Geçen ağustosta Konya'ya atanan İl Emniyet Müdürü Mahmut Karabulut, kardeşini öldüren Hasoun'un, ülkeye tekrar gelme ihtimali üzerine, araştırılması için özel ekip kurdu. 6 kişilik özel ekip, Hasoun'un  bir yıl önce sahte kimlikle Türkiye'ye geldiğini ve Gaziantep'e yerleşip terzilik yaptığını tespit etti.

KONYA'DA 2015 YILINDA TARTISTIGI KARDESI KHALED HASOUN'U (34) BICAKLAYARAK OLDURUP ULKESI SURIYE'YE KACAN ALA HASOUN (47),  ARADAN GECEN 9 YIL SONRA POLIS TARAFINDAN YAKALANDI.(FOTO: KONYA,DHA)

Gaziantep'e giden ekip Hasoun'un iş ve ev adresiyle otomobille geliş-gidiş güzergahlarını tek tek belirledi. 30 Ocak'ta da sabah saatlerinde operasyon düzenledi.

 KONYA'DA 2015 YILINDA TARTISTIGI KARDESI KHALED HASOUN'U (34) BICAKLAYARAK OLDURUP ULKESI SURIYE'YE KACAN ALA HASOUN (47),  ARADAN GECEN 9 YIL SONRA POLIS TARAFINDAN YAKALANDI.(FOTO: SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA,DHA)

Gözaltına alınan Hasoun, taşıdığı sahte kimlikteki Muhammed Yasin olduğunu ve Ala Hasoun'u tanımadığını iddia etti. Ancak Konya'ya getirilen Hasoun, ifadesinde kendisinin ve kardeşinin çocukları arasında yaşanan anlaşmazlık nedeniyle Khaled Hasoun ile tartıştıklarını ve bu sırada bıçaklayarak öldürdüğünü itiraf etti. Hasoun, dün sevk edildiği mahkemede tutuklandı. 

KONYA'DA 2015 YILINDA TARTISTIGI KARDESI KHALED HASOUN'U (34) BICAKLAYARAK OLDURUP ULKESI SURIYE'YE KACAN ALA HASOUN (47),  ARADAN GECEN 9 YIL SONRA POLIS TARAFINDAN YAKALANDI.(FOTO: SALIH BUYUKSAMANCI/KONYA,DHA)

Kaynak: DHA

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER