Konya’yı fareler bastı! En sonunda bunu da yaptılar

Samet Kuyrukcu
Sorumlu Yazı İşleri Müdürü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’yı fareler bastı! En sonunda bunu da yaptılar

Bir yandan kuraklık bir yandan maliyet artışı derken bu sezon Konya çiftçisini zora sokan durumlardan biri de zararlılar… 

Özellikle tarla fareleri Konya ovasında cirit atıyor. 

Yonca tarlaları kevgire döndü! 

Hububattaki zarar belki telafi edilebilir ama yonca tarlalarında son yılların en büyük kaybı yaşanıyor. 

Delik deşik tarlalarda kökleri farelerce çiğnenen bitkiler gelişmiyor. 

İlaçlama dahil birçok yöntemi deneyen çiftçiler fare sorununa çözüm bulamadı. 

Kalan ürünlerini korumak isteyen çiftçiler zaman zaman ilginç yöntemler deniyor. 

Mibzerli fare avı! 

Yonca tarlası farelerce istila edilen Konyalı bir çiftçi fare deliklerini kapatmak en azından deliklere zarar verebilmek için traktörün arkasına bağladığı lastiklerle tarlayı gezdi. 

Bu yöntem her tarlada uygulanabilecek bir yöntem değil. Boş mibzere bağlı lastikler ekili ürüne de zarar veriyor. Fareler nedeniyle canından bezen çiftçiler akıllarına gelen ya da duydukları her yöntemi denemeye başladı.

  • #konya #konya faresi #konya haber #konya tarla faresi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • OF
    Ömer Faruk
    60 gün önce

    "Kısmet etmiş ise Mevla; el getirir, yel getirir, sel getirir. Kısmet etmez ise Mevla; el götürür, yel götürür, sel götürür."

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER