DOLAR
38,85
EURO
43,61
STERLİN
51,78
GRAM
4.205,82
ÇEYREK
6.916,37
YARIM ALTIN
13.823,74
CUMHURİYET ALTINI
27.519,06

Adana’ya Pazartesi geliyor! Salı günü felaket olacak, 4 gün sürecek

- Güncelleme Tarihi:

 Adana’ya Pazartesi geliyor! Salı günü felaket olacak, 4 gün sürecek
Adana’da yazdan kalma günler yerini gök gürültülü sağanaklara bırakıyor. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nün son verilerine göre, kentte önümüzdeki hafta boyunca hava sıcaklıkları düşerken, nem ve yağış artıyor.

Adana, yeni haftaya yağışlı bir hava sistemiyle giriyor. Güneşli başlayan hafta sonunun ardından gök gürültülü sağanak yağışlar ve yüksek nem oranları şehir genelinde etkili olacak.

Adana'da Sıcaklar Düşüyor, Yağışlar Geliyor!

Adana'da haftanın ilk günü sıcak hava etkili olsa da, Pazartesi itibarıyla sağanak yağışlar kapıda. 11 Mayıs Pazar günü parçalı bulutlu bir hava beklenirken, 31°C'ye ulaşan sıcaklıkla yaz havası hissedilecek. Ancak 12 Mayıs'tan itibaren gök gürültülü sağanak yağışlar etkisini göstermeye başlayacak. Yağışlarla birlikte sıcaklıklar da düşüşe geçecek. 13 Mayıs Salı günü sıcaklık 24°C'ye kadar gerilerken, nem oranı yüzde 96'ya ulaşacak.

Nem Oranı Tavan Yapacak: Nefes Almak Zorlaşabilir

Hafta boyunca Adana'da nem oranları ciddi oranda artacak. Salı, Çarşamba ve Perşembe günleri nem en yüksek %96 seviyelerinde ölçülecek. Bu da özellikle kronik rahatsızlığı olanlar ve yaşlılar için risk oluşturabilir. Uzmanlar, nemli havalarda dışarıda uzun süre kalınmaması ve bol sıvı tüketilmesi konusunda uyarıyor.

Rüzgar Hızı Düşüyor, Yağışlar Etkisini Artırıyor

Haftanın ilerleyen günlerinde rüzgar hızında belirgin bir azalma görülüyor. Pazartesi günü 17 km/s hıza ulaşan rüzgar, Perşembe günü 8 km/s'ye kadar düşecek. Bu durum, gök gürültülü sağanak yağışların yerel olarak daha etkili olmasına neden olabilir. Adanalıların olası su baskınlarına karşı hazırlıklı olması öneriliyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER