İsveç Konya’ya taşındı! Akın akın geliyorlar

 İsveç Konya’ya taşındı! Akın akın geliyorlar
Dünyanın çeşitli ülkelerinde yaşayan Konya Kululu gurbetçiler, Kurban Bayramı ve başlayan yaz sezonu ile birlikte akrabalarını görmek, özlem gidermek için memleketlerine gelmeye başladı.

Kurban Bayramı nedeniyle çok sayıda gurbetçi günler önceden memleketleri Kulu'ya geldi. Başta İsveç olmak üzere Almanya, Avusturya, Hollanda, Danimarka, Norveç, İsviçre, Belçika gibi ülkelerden gelen bazı gurbetçiler hem bayramı hemde yaz sezonunu aileleri ve sevdikleri ile geçirmenin heyecanını yaşayacak. 

İlçeye gelen yabancı plakalı araçlarda dikkat çekerken çok sayıdaki gurbetçi ise hava yolunu tercih ettiği öğrenildi.

Öte yandan nüfusunun iki katından fazlası yurt dışında yaşayan "Kuluforniya" olarak anılan Kulu ilçesine her yıl yaz tatilini geçirmek için dönen gurbetçiler, baba ocağında özlem giderirken ilçe ekonomisine de katkı sağlıyor.

İsveç başta olmak üzere en fazla göçü İskandinav ülkelerine veren 50 bin kişinin yaşadığı Kulu'nun nüfusu, yaz aylarında ziyarete gelen gurbetçilerle 150 bine kadar çıkıyor.

(Ertan Özkök)

Kaynak: Haber Merkezi

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • AT
    Alpaslan türe
    126 gün önce

    Birde gelip Türkiye ucuz derlerse şunlara fırın küreği ile ağızlarının ortasına vurun

    • Cevapla
    • Begen (1)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER