DOLAR
47,262 TL
EURO
53,859 TL
STERLİN
63,383 TL
GRAM
6.159 TL
ÇEYREK
10.152 TL
YARIM
20.180 TL
CUMHURİYET
39.959 TL

Konya’nın acı kaybı! Saffet Bakırcı Hoca vefat etti

Meltem Aslan
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın acı kaybı! Saffet Bakırcı Hoca vefat etti
Konya’nın sevilen ve saygı duyulan din âlimlerinden Saffet Bakırcı Hocaefendi, hayatını kaybetti. İlmi kişiliği, irfanı ve yıllar boyunca yetiştirdiği talebelerle şehrin manevi hayatına önemli katkılar sunan Bakırcı Hocaefendi’nin vefat haberi, Konya’da büyük üzüntüyle karşılandı.

Uzun yıllar boyunca verdiği dersler ve dini hizmetleriyle tanınan Saffet Bakırcı Hocaefendi, geride çok sayıda talebe ve seven bıraktı. Vefat haberi, ailesi, yakın çevresi ve öğrencilerinin yanı sıra Konya kamuoyunda da derin üzüntü oluşturdu.

BUGÜN TOPRAĞA VERİLECEK 

Merhum Saffet Bakırcı Hocaefendi için cenaze töreni, 21 Temmuz 2026 Salı (BUGÜN) günü gerçekleştirilecek. Öğle namazına müteakip Hacı Fettah Camii'nde kılınacak cenaze namazının ardından Bakırcı Hocaefendi'nin naaşı, Hacı Fettah Mezarlığı'nda dualarla son yolculuğuna uğurlanacak.

KONYA'DA DERİN ÜZÜNTÜYE NEDEN OLDU

Hayatını ilme ve talebe yetiştirmeye adayan Saffet Bakırcı Hocaefendi'nin vefatı, Konya'da geniş bir kesimi yasa boğdu. Sevenleri ve öğrencileri, uzun yıllar boyunca bıraktığı ilmi ve manevi mirasın her zaman yaşatılacağını ifade ederek merhuma Allah'tan rahmet, ailesine ve yakınlarına başsağlığı diledi.

ALTAY: DERİN BİR ÜZÜNTÜYLE ÖĞRENDİM

Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; "Konya'mızın kıymetli âlimlerinden Saffet Bakırcı Hocaefendi'nin vefatını derin bir üzüntüyle öğrendim.

Ömrünü ilme, irfana ve talebe yetiştirmeye adayan muhterem hocamıza Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, talebelerine, sevenlerine ve tüm Konya'mıza sabır ve başsağlığı diliyorum.

Mekânı cennet, makamı âli olsun.'' İfadelerini kullandı.

KILCA: "MEKANI CENNET MAKAMI ALİ OLSUN''

Karatay Belediye Başkanı Hasan Kılca; "Şehrimizin hafızalarından, ilim ve irfan yolunda nice talebe yetiştiren muhterem Saffet Bakırcı Hocamızın vefatını üzüntüyle öğrendim. Rabbim rahmet eylesin. Mekanı cennet, makamı âli olsun. Ailesine sabır ve başsağlığı diliyorum.'' ifadelerini kullandı

PEKYATIRMACI: "HOCAMIZI DUALARLA EBEDÎ ALEME UĞURLADIK''

Selçuklu Belediye Başkanı Ahmet Pekyatırmacı; "Ömrünü Kur'an-ı Kerim'i yaşamaya ve anlatmaya adayan kıymetli hocamız Saffet Bakırcı'nın cenaze merasimine katıldık.  Hocamızı dualarla ebedî aleme uğurladık.

İlmi, güzel ahlakı ve yetiştirdiği talebeleriyle gönüllerde müstesna bir iz bırakan hocamıza Cenab-ı Allah'tan rahmet; ailesine, yakınlarına ve sevenlerine sabır ve başsağlığı diliyorum.

Rabbim mekânını cennet, makamını âli eylesin inşAllah.'' dedi

KAVUŞ: ALLAH GANİ GANİ RAHMET EYLESİN. 

Meram Belediye Başkanı Mustafa Kavuş: "Ömrünü İslam'a, eğitime ve irşada adamış, Konya'mızın değerli hocalarından ve aile büyüklerimizden Saffet Bakırcı hocamızı ebediyete uğurladık.

Allah gani gani rahmet eylesin. Mekanı cennet olsun.

Hayattayken ilminden istifade etmeye çalıştığımız hocamızdan Rabbim razı olsun. 

Tüm sevenlerine ve ailesine sabr-ı cemil niyaz ediyorum.'' ifadelerini kullandı.

(Meltem Aslan)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • AS
    Abdullah Salih
    5 saat önce

    Rabbim rahmet eylesin. Hayatını insanlara Kuran ve sünneti öğretmeye adamış, mütevazı hayat tarzı ile bilinen; şöhretten ve gösterişten uzak zahidane bir ömür sürmüştür merhum.

    • Cevapla
    • Begen (2)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER