MasterChef yarışmasında menüler arasında yer alan lezzetlerden biri de Trippa Alla Milanese oldu. Seyirciler tarafından merak edilen bu lezzetin tarifi ise araştırılmaya başladı. Crostini Di Fegatini Toscani, Gnocchi Alla Romana, Polpo Alla Luciana ve Torta Susanna lezzetlerinin yanına Trippa Alla Milanese eşlik etti. Peki Trippa Alla Milanese nasıl yapılır, gereken malzemeler nelerdir? İşte izleyicilerin de merak ettiği Trippa Alla Milanese’in yapılışı ile ilgili tüm detaylar...
Trippa Alla Milanese İçin Gerekli Malzemeler
Göze hitap eden ve iştahı kabartan İtalyan lezzetlerinden olan Trippa Alla Milanese için bazı malzemeler gerekir. Genel olarak sebze malzemelerinden oluştuğu için her evde bulunabilen sebzelerle yapılır. Ana malzemesinin ise işkembe olduğunu belirtmeliyiz. Trippa Alla Milanese için gerekli malzemeler şunlardır:
500 gr temizlenmiş dana işkembe
2 adet kereviz sapı
1 su bardağı rendelenmiş domates
1 adet soğan
2 yemek kaşığı zeytinyağ
1 su bardağı et suyu veya su
2 adet havuç
Karabiber
2 diş sarımsak
Biberiye veya taze kekik
Tuz
Trippa Alla Milanese Tarifi
Eğer malzemelerinizi hazırladıysanız hemen Trippa Alla Milanese'in yapımına geçebilirsiniz. Yapılışı oldukça kolay ve hızlı olan bu tarifi kısa sürede hazırlayabilirsiniz. İtalyan yemeklerinden öne çıkan bir lezzet olan Trippa Alla Milanes'in yapımı şu şekildedir:
Öncelikle işkembeyi temizleyin ve küçük parçalar haline getirin.
İşkembeyi doğradıktan sonra tencereye aldığını zeytinyağı ısıtın ve üzerine doğranmış soğanı ekleyerek kavurun.
Kavrulan soğanın üzerine rendelenmiş sarımsak ekleyerek kokusu çıkana kadar karıştırın.
Önceden doğradığınız havuz ve kereviz sapını da kavrulan sarımsak ve soğanın üzerine ilave edin.
Tüm sebzelere yumuşayana kadar kontrollü bir şekilde soteleyin.
Sotelenen ve yumuşayan sebzelerin üzerine işkembeyi ilave edin.
İşkembeyi ilave ettikten sonra rengi değişene kadar pişirin.
Ardından lezzetini katlaması için et suyunu ve karabiber, biberiye ya da taze kekiği ekleyin.
Tüm baharatları ekledikten sonra karıştırın ve 1,5-2 saat pişmeye bırakın.
Piştiğinden emin olduktan sonra sıcak bir şekilde servis edebilirsiniz.
Önemli Not:
Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir.
Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı,
küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı,
kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir
yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar.
Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”