Konya'nın Karatay ilçesinde gece saat 03.00 sularında yaşanan olay paniğe yol açtı.
ÇITIRTI SESLERİ DUYULDU
Şerafettin Caddesi üzerinde bulunan 4 katlı bir apartmanın zemin katındaki dükkanda temizlik yapan iş yeri sahibi, mutfak kısmından gelen çıtırtı seslerini fark edince durumu kontrol etmek için mutfağa yöneldi.
ZEMİNE SU SIZDI
İçeri girdiğinde, mutfak fayanslarının alt tabanında yumuşama olduğunu ve zemine hafif su sızdığını gören dükkan sahibi, yaşanabilecek bir tehlikeyi önlemek amacıyla hemen polis ekiplerine ihbarda bulundu.
BİNA TAHLİYE EDİLDİ
Olay yerine gelen polis ekipleri, tedbir amacıyla apartman sakinlerinin zillerine basarak binayı tahliye etti. Ardından AFAD, itfaiye ve UMKE ekipleri de bölgeye sevk edildi.
TEHLİKE RİSKİ YOK
Ekiplerin yaptığı ilk incelemede su sızıntısının sınırlı olduğu, ancak yapısal bir sorun ihtimaline karşı detaylı kontrol yapılması gerektiği belirtildi. Bunun üzerine olay yerine çağrılan mühendisler, apartmanda herhangi bir çökme veya tehlike riski bulunmadığını raporladı.
KISA SÜRELİ PANİK OLDU
Gece boyunca süren çalışmaların ardından bina sakinleri yeniden dairelerine dönmelerine izin verildi. Herhangi bir yaralanma yaşanmazken, olay çevrede kısa süreli paniğe neden oldu.
(Selman Kaya)
