DOLAR
46,682 TL
EURO
53,420 TL
STERLİN
62,526 TL
GRAM
6.285 TL
ÇEYREK
10.360 TL
YARIM
20.626 TL
CUMHURİYET
41.145 TL

Konya’da GEKİS uygulaması için teknik personele eğitim verildi

 Konya’da GEKİS uygulaması için teknik personele eğitim verildi

Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü tarafından, Hayvan Sağlığı ve Yetiştiriciliği Şube Müdürlüğü koordinesinde ilçe müdürlüklerinde görev yapan teknik personele yönelik GEKİS (Güvenli Elektronik Küpe ve İzleme Sistemi) eğitimi düzenlendi.

Şube Müdürü Yavuz Küçükkaya'nın katılımıyla gerçekleştirilen eğitim programında, 1 Ocak 2027 tarihinde büyükbaş hayvanlarda ülke genelinde uygulanmaya başlanacak olan GEKİS hakkında teknik personele kapsamlı bilgiler aktarıldı.

GEKİS SİSTEMİ DETAYLI ŞEKİLDE ANLATILDI

Eğitim kapsamında, büyükbaş hayvanların elektronik küpe sistemiyle daha etkin şekilde izlenmesini sağlayacak GEKİS uygulamasının işleyişi, kullanım esasları ve uygulama süreci ele alındı. Teknik personelin sahada karşılaşabileceği durumlar değerlendirilirken, sistemin uygulanmasına yönelik bilgi ve deneyim paylaşımı yapıldı.

HAYVAN SAĞLIĞI VE İZLENEBİLİRLİK GÜÇLENECEK

Programda ayrıca hayvan sağlığı ve yetiştiriciliğine ilişkin güncel konular da masaya yatırıldı. Konya İl Tarım ve Orman Müdürlüğü, hayvan sağlığının korunması, izlenebilirliğin artırılması ve sunulan hizmet kalitesinin yükseltilmesi amacıyla eğitim ve bilgilendirme faaliyetlerinin aralıksız sürdürüleceğini bildirdi.

Yetkililer, 1 Ocak 2027'de ülke genelinde uygulanacak GEKİS sistemine hazırlık kapsamında benzer eğitim çalışmalarının önümüzdeki süreçte de devam edeceğini ifade etti.

(Ali Asım Erdem)

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER