Ödeme yapmayanlara ceza yağacak! e-Devlet’ten hemen kontrol edin

Fatih Bayram
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

  Ödeme yapmayanlara ceza yağacak! e-Devlet’ten hemen kontrol edin
GİB’in internet sitesinde paylaşılan duyuruya göre, kurumlar vergisi mükellefleri için 2023 mali yılında elde ettikleri ticari kazançların vergilendirilmesi için bugün beyannamelerini gün sonuna kadar vermeleri gerekiyor. Detaylar haberimizde...

Kurumlar vergisi mükelleflerinin 2023 mali yılına ilişkin vergi beyannamelerini verme ve bu beyannameler üzerinden tahakkuk eden vergileri ödeme süresi bugün itibarıyla sona eriyor. Haberimizde ayrıntılar bulunmaktadır...

Bugün, 2023 mali yılına ait kurumlar vergisi beyannamelerinin verilmesi için son gün olup, aynı zamanda beyannameler üzerinden hesaplanan vergilerin ödenmesi süreci de sona erecektir. Mükellefler, ödenmesi gereken vergiyi belirlenen süre içinde beyan etmeli ve ödemelidir. Gelir İdaresi Başkanlığı, 2023 mali yılı için kurumlar vergisi beyannamesi verme süresinin 6 Mayıs'ta sona ereceğini duyurdu. Bu nedenle vergi mükelleflerinin, şirketlerinin kârları üzerinden hesaplanan vergileri beyan etmeleri gerektiği vurgulanıyor.

Ayrıca Mart 2024 dönemine ilişkin "Form Ba” ve "Form Bs” bildirimlerinin de aynı süre içerisinde yapılması gerekmektedir. Kurumlar vergisi beyannameleri Dijital Vergi Hizmeti aracılığıyla elektronik ortamda doldurulabilmektedir. Ödemelerin Dijital Vergi Dairesi Başkanlığı, GİB mobil uygulaması, anlaşmalı bankaların kredi ve banka kartları, yurt dışı banka kartları ve banka şubeleri üzerinden yapılabileceği gibi internet, telefon ve mobil bankacılık hizmetleri ile PTT iş yerleri üzerinden de vergi ödemelerinin yapılabileceği hatırlatıldı.

Vergi Usul Kanunu'nun 352/I-1 maddesine göre beyannamenin süresi içinde verilmemesi durumunda ceza uygulanacağı hatırlatılıyor. Elektronik ortamda yapılması zorunlu olmayan beyanlar için pişmanlık beyanı ile beyanname verilmesi gerektiği vurgulanıyor ve aksi takdirde birinci derece suç cezasıyla karşılaşılacağı ifade ediliyor.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER