Romatizma’nın mucizevi 5 bitkisi… Bu bitkileri alan birdaha alıyor…

- Güncelleme Tarihi:

 Romatizma’nın mucizevi 5 bitkisi… Bu bitkileri alan birdaha alıyor…
Havaların soğumasıyla birlikte eklem, kas ve romatizma gibi ağrılar şiddetli bir şekilde artıyor. Kış aylarının gelmesiyle beraber ortaya çıkan bu ağrıları 5 bitki ile azaltmak mümkün. Peki, romatizma ağrıları hangi bitkilerle azalıyor, romatizma ağrılarının azalması için hangi bitkileri tüketmek gerekiyor? İşte merak edilen o ayrıntılar…

Romatizma hastaları dönem dönem şiddetli ağrılarla uyanıp, bazen ağrıyı hafifletemeyecek kadar şiddetli bir semptomla karşılaşabiliyorlar. Romatizma hastaları şiddetli ağrı dönemlerinde daha çok glütensiz beslenme odaklı yaşamlarını sürdürdüklerinde olumlu yanıt alıyorlar.

Zencefil, kuşburnu çayları gibi doğanın bize sunduğu bitkilerden az miktarda ağrıyı hafifletme gibi olumlu sonuç alınsa da Omega-3 takviyesi de ağrının hafiflemesinde büyük rol oynuyor. 

Domates. Biber, patlıcan ve patatesten uzak durun!

Romatizma hastalarının ağrılarını şiddetlendirdiği ve ateşlendirdiği bazı besinlerin içinde uzak durulması gereken domates, biber, patlıcan ve patates yer alıyor. Bu besinler ağrıyı arttırdığı gibi bağırsak florasını da bozuyor.

Romatizma hastalığında ağrıyı hafifletmek için hangi bitkileri tüketmeliyiz?

Giresun'da kadınlar tekstil firmaları için ısırgan otundan iplik üretiyor
 
ISIRGAN

Son derece güçlü ve kuvvetli bir bitkidir. Ağrıyı azalttığı gibi vücuttaki enfeksiyona da iyi gelir.

Sarıkamış'ta 2 bin 500 rakımda kuşburnu toplama mesaisi

KUŞBURNU

Ağrıyı hafifletecek etkisinin yanı sıra C vitamini açısından zengin bir bitkidir.

Zencefilin Faydaları: Hangi Hastalıklara İyi Gelir? - Nefis Yemek Tarifleri

ZENCEFİL

Ağrıyı kuvvetli bir şekilde yok etme etkisi vardır. Mide bulantısı mide ağrılarına da iyi gelir.

Zerdeçalın Faydaları | Kuruyemişcin

ZERDEÇAL

Kuvvetli yangın giderici özelliğinin yanı sıra ağrıyı yok etmede etkilidir. Karaciğer yağlanması ve sorunlarına iyi gelir. 

Meyan Kökü Nedir? Faydaları Nelerdir?

MEYAN KÖKÜ

Ağrıyı hafifletmede etkilidir. Kişide sakinlik ve rahatlama sağlar.

Romatizma hastalarının şifası bulundu! Bu çay eklemlerdeki iltihabı söküp  atıyor - Sağlık Haberleri

Romatizma ağrıları için çay tarifi 

- 1 çay kaşığı zencefili koyun
- 1 çubuk meyan kökünü koyun
- 1 çay kaşığı tane karabiberi ekleyin
- 1 tatlı kaşığı kuşburnu ekleyin

YAPILIŞI;

Tüm bitkileri hazırladıktan sonra 250 cc su ekleyin. Steril olması için ağzı kapalı şekilde 10 dakika demleyin. Demlendikten sonra günde yaklaşık 4 fincan kadar içebilirsiniz.

 

(Aysu Rabia Tuncel)

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #romatizma #romatizma ağrıları #romatizma için 5 bitki #romatizma ağrısını hangi bitkiler hafifletir?

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER