Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur ibrahim Altay, Konya'da düzenlenecek önemli bir organizasyonun arifesinde basın mensupları ile bir araya geldi.
Konya Bilim Merkezinde gerçekleştirilen buluşmada konuşan Başkan Uğur İbrahim Altay, sözlerine Eskişehir'in Seyitgazi ilçesindeki orman yangınında hayatını kaybeden şehitleri anarak başladı. Başkan Altay, "Şehitlerimize Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyorum. Yangınlar konusunda herkesin daha dikkatli olması gerekiyor” ifadelerini kullandı.
Konya Basınına Teşekkür
Konya'nın tanıtımında önemli bir rol üstlenen medya mensuplarına da teşekkür eden Altay, "Konya basını, şehrimizin güzelliklerinin duyurulmasında büyük katkı sağlıyor. Tüm basın camiamıza teşekkür ediyorum” dedi.
Pelen Markası ve Bilim Merkezi Ziyaretçileri İçin Yeni Mekan
Toplantıda, Konya-Ankara yolu üzerinde, Konya Bilim Merkezi yanında hizmete giren yeni sosyal tesis "Pelen”in tanıtımı da yapıldı. Altay, bu mekânın hem yolculuk yapan vatandaşlar hem de Bilim Merkezi ziyaretçileri için güzel bir durak olduğunu vurguladı. Aynı zamanda burada Konya'ya özgü ürünlerin satışa sunulduğunun da bilgisini verdi.
21-24 Ağustos'ta Bilim Festivali: 200'den Fazla Stant, 1500 Personel
Başkan Altay, Konya Bulum Festivali'nin 21-24 Ağustos tarihleri arasında 16.00-23.00 saatleri arasında gerçekleşeceğini hatırlatarak, "Bilim Festivali için Konya Bilim Merkezimizde 200'den fazla stant hazırlanıyor. Çocuklarımız, gençlerimiz ve kurumlarımız etkinliğe yoğun katılım gösterecek. Savunma sanayimizin gözbebeği SİHA'lar da festivalde yer alacak” dedi.
Konya Bilim Merkezi'nin çevre illerden de yoğun ziyaretçi aldığını belirten Altay, festivale yurt dışından misafirlerin gelmesi için İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile birlikte çalışmalar yürüttüklerini söyledi. Toplamda 1500 personelin görev alacağı festivalle, Konya'nın geçmişteki "medreseler şehri” kimliğinin yeniden bilim ve teknoloji ile birleştiğine dikkat çekti. Başkan Altay, "Bilim Festivalimizin hayırlı olmasını diliyorum. Özellikle şehir dışından gelenleri Konya'yı görmeye, tanımaya davet ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.