DOLAR
40,65
EURO
46,49
STERLİN
53,94
GRAM
4.322,28
ÇEYREK
7.074,54
YARIM ALTIN
14.193,36
CUMHURİYET ALTINI
28.254,91

SON DAKİKA DEPREM | Konya bugün sallandı mı? Konya’da son deprem nerede oldu?

Meltem Gürbüz
İnternet Editörü

- Güncelleme Tarihi:

 SON DAKİKA DEPREM | Konya bugün sallandı mı? Konya’da son deprem nerede oldu?
Konya’da deprem mi oldu? 30 Temmuz’da deprem nerede oldu? Konya’daki deprem kaç şiddetinde? Konya’nın Ilgın ilçesinde 4.3 şiddetinde deprem oldu. 06:40’da kaydedilen depremin derinliği 15,6 olarak kaydedildi. Konya’daki deprem saat kaçta gerçekleşti? Deprem derinliği ne kadardı? Konya’daki deprem çevre illerde hissedildi mi? Deprem sonrası olumsuz bir durum var mı? AFAD açıklama yaptı mı? Deprem hangi bölgede oldu? Depremden etkilenen oldu mu? İşte detaylar..

Konya'nın Ilgın ilçesinde 30 Temmuz 2025 (bugün) tarihinde deprem meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) verilerine göre, saat 06:40'da kaydedilen depremin büyüklüğü 4.3 olarak ölçüldü.

Depremin yerin 15,6 kilometre derinliğinde gerçekleştiği belirtildi. 

"Tüm Hemşehrilerimize Geçmiş Olsun” 

Ilgın Belediye Başkanı Ömer Apil yaptığı açıklamada; "Depremin ardından hem ilçe merkezimizde hemde dış mahallerimizde yaptığımız incelemelerde bir olumsuzluğa rastlamadık. Tüm hemşehrilerimize geçmiş olsun” dedi.

Olumsuz Bir Durum Bulunmuyor

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, şu ana kadar herhangi bir olumsuz durumun tespit edilmediğini belirtti. Yerlikaya, "AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri sahada. An itibarıyla olumsuz bir durum yok” ifadelerini kullandı.

"Geçmiş Olsun Türkiye" Mesajı

Depremden etkilenen vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Yerlikaya, "Allah ülkemizi ve milletimizi her türlü afetten korusun” dedi. 

4.3 büyüklüğündeki deprem sonrası Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay, sosyal medya hesabından bir açıklama yaptı.

"Olumsuz Bir Durum Bulunmamaktadır"

Depremden etkilenen tüm vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini ileten Başkan Altay, ekiplerle sürekli iletişim halinde olduklarını belirterek, şu an için herhangi bir olumsuzluk bulunmadığını vurguladı.

"Allah Ülkemizi Her Türlü Afetten Korusun”

Başkan Altay, paylaşımının sonunda, "Allah, ülkemizi ve milletimizi her türlü doğal afetten korusun.” diyerek, temennilerini dile getirdi.

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • I
    Ilgınnn
    17 saat önce

    Geçmiş olsun

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER