Mutfaklarımızın vazgeçilmezi olan yeşilliklerin raf ömrü maalesef ki çok kısa. Manavdan aldığınız yeşillikleriniz nasıl oluyor da manavda daha uzun ömürlü oluyor eve gelince çok çabuk bozuluyor diye merak ediyorsanız işte manavcıların sakladığı o yöntem!
Doğru saklanmadığı zaman çok kısa sürede bozulan yeşillikleri,doğru yöntem ile daha uzun süreli saklayabilirsiniz. Pazardan veya manavdan aldığınız yeşillikleri plastik poşetlerde saklamanız daha hızlı çürümesine neden olur.
Bunun için yeşillikleri bol suyla yıkamalısınız. Sağlam olmayan yaprakları varsa ayırmanız çürümesini geciktirir.
Sirke ile çürümeyi geciktirin!
Yeşilliklerin içindeki bütün pisliklerden arınması için bir kabın içine suyla beraber birkaç damla sirke ekleyin 5-10 dakika bekledikten sonra temiz suyla durulayabilirsiniz.
En önemli nokta ise yeşilliklerin kurulanma aşamasıdır. Islak kalmadığından emin olana kadar kurulamanız çok önemlidir. Hava almayan ağzı kapaklı saklama kabının altına kağıt havlu yerleştirin
Kuruluğundan emin olduğunuz yeşillikleri saklama kabına koyun ve üzerine tekrar kâğıt havlu yerleştirip buzdolabında muhafaza edin.
Kâğıt havluya sararak yeşilliklerin nemlenerek ıslanmasını engeller daha uzun ömürlü olmasını sağlarsınız. Bu yöntem sayesinde yeşillikleriniz 1 hafta ile 10 gün arasında bozulmadan taze duracaktır.
Kaynak: Haber Merkezi