Gece uyanırsanız mutlaka bunu yapın! Peygamber tavsiyesi

 Gece uyanırsanız mutlaka bunu yapın! Peygamber tavsiyesi

Uyku insan için hem bir ihtiyaç hem de Alla tarafından verilmiş bir nimettir.

Hz. Peygamber (sas) yatmak ve uykuyla ilgili birçok hadis bırakmış ve gece yatmadan önce abdest alınmasını, bazı duaların okunmasını istemiştir.

Gece dikkatli olunmalı!

Hz. Peygamber (sas), uyku sırasında başımıza gelebilecek mânevî ve madde zararlara karşı dikkatli olmamızı istedi.

Korkuluğu olmayan damda uyunmasını yasaklayan Hz. Peygamber (sas), yaşanabilecek kazalara karşı uykudan önce evlerdeki ateşin ve lambaların söndürülmesini tembihlemiştir.

Gece uyanırsanız mutlaka bunu yapın!

Peygamberimiz yatağa girmeden önce yatağın mutlaka kontrol edilmesini istemiştir.

Hz. Peygamber (sas) şöyle buyurdu: "Biriniz yatağından kalkıp tekrar oraya döndüğünde elbisesinin eteğiyle yatağın içini 3 kez çırpıp temizlesin çünkü kendisinden sonra yerini kimin işgal ettiğini bilemez." (Tirmizi, De'avât,20)

Resûlullah (sas), yatacağı zaman abdest alıp sağ tarafına yatarak bu duayı okuyan kimsenin, o gece ölürse fıtrat üzere ölmüş olacağını müjdelemiştir.

Gece okunacak sureler: Geceleri uyumadan önce abdest alarak ihlas, Felak ve Nas surelerini okuyan Peygamberimiz sureleri okuduktan sonra ellerine üfler, sonra da ellerinin uzanabildiği yere kadar vücuduna sürerdi.

Bu işlemi yapmaya önce başından başlar, yüzüne ve vücudunun ön taraflarına mesh ederdi. Bunu üç defa yapardı.

Peygamberimizin uykudan önce yapılmasını istediği dualar!

-Abdest aldıktan sonra yatan ve uykusu gelinceye kadar Allah'ı zikreden kimseye, dünya ve âhiret hayrına dair istediğinin verileceği müjdesi, bunlardan biridir.  (Ebû Dâvûd, Edeb, 96-97)

-Allah'ım! Kendimi sana teslim ettim. Yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Rızanı isteyerek, azabından korkarak sırtımı sana dayadım, sana sığındım. Sana karşı yine senden başka sığınak yoktur. İndirdiğin kitaba ve gönderdiğin peygambere inandım.” (Buhârî, De'avât, 6, 7, 9; Müslim, Zikir ve Dua, 56-57)

-Allah'ım! Senin isminle ölür, senin isminle dirilirim.” (Buhârî, De'avât, 7-8; Müslim, Zikr, 59)

 

 

 

 

Kaynak: Haber Merkezi

  • #Yatmadan önce okunacak dualar #Gece uyanınca ne yapmalıyız #Peygamberimizden tavsiyeler #Abdestli yatmak #Gece okunacak sureler #Peygamberimizin gece okuduğu sureler #Peygamberimizin gece yaptığı dualar

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER