Konya’nın bu ilçesinde nüfus yarıya düştü! 1 ayda büyük değişim

- Güncelleme Tarihi:

 Konya’nın bu ilçesinde nüfus yarıya düştü! 1 ayda büyük değişim

Nüfusunun yarıdan fazlası yurt dışında yaşayan ilçede yaz boyunca yaşanan hareketlilik sona erdi.

Konya'nın Kulu ilçesinde gurbetçilerin dönüşüyle birlikte ilçede sessizlik hakim…

Özellikli bu yıl trafik çok hareketliydi.

Başta İsveç olmak üzere; Almanya, Hollanda, Avusturya, Danimarka, Norveç, İsviçre ve Belçika'dan gelen gurbetçiler ilçe nüfusunu bir anda ikiye-üçe katladı.

2022 verilerine göre 51 bin 612 olan Kulu'nun nüfusu Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında 100 bini aştı.

Kulu ilçe merkezinde faaliyet gösteren kafe ve restoranlar günün her saati dolup taşıyordu.

Konya'yı Avrupa'ya götürdüler

Avrupa'dan gelen gurbetçiler sevdiklerini mutlu etmek için yanlarında en çok yine çikolata getirdi.

Elektronik cihazlar ve mutfak gereçleri de hediyelikler arasındaydı.

Yıllık izinlerini Konya'da geçiren Kululu gurbetçiler yanlarında yine gıda ürünleri götürdüler.

En çok el yapımı hamur ürünleri satın alan gurbetçiler Konya'dan ayrılırken bagajlarını mantı, yufka, kuruyemiş, baharat çeşitleri, sucuk ve yöresel ürünlerle doldurdu.

Avrupa'da nişan Konya'da düğün

Kültürlerini unutmamak ve sevdiklerinden ayrı kalmamak için düğünlerini de memleketlerinde yapan Kululular bu yıl yeni düğün salonlarını doldurdu.

Düğün alışverişi için Konya Tarihi Bedesten Çarşısını tercih eden gurbetçiler çeyiz alışverişini de Konya'dan yaptı.

Zücaciye ve mobilya almadılar!

Gurbetçiler bu yıl mobilya, elektronik ve zücaciye alışverişini azalttı. Kur kaynaklı fiyat artışı bu sektörlere yapılan harcamayı azalttı.

Kulu değil Kuluforniya

Nüfusunun iki katından fazlası yurt dışında yaşayan "Kuluforniya" olarak anılan Kulu ilçesine her yıl yaz yaklaşık 100 bin gurbetçi geliyor.

(Selman Kaya)

  • #Kulu #Kuluforniya #Kulu ilçesi #İsveç #Kulu haber #Konya haber #Kulunun nüfusu

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Bu habere henüz yorum yapılmadı. İlk yorumu siz yapın!
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER