Balığı böyle tüketiyorsanız vazgeçin! Sakın böyle PİŞİRMEYİN…

- Güncelleme Tarihi:

 Balığı böyle tüketiyorsanız vazgeçin! Sakın böyle PİŞİRMEYİN…
Vitamin, mineral ve çinko bakımından oldukça güçlü olan balık, kış aylarının gelmesiyle beraber çok tüketilen besinler içerisine giriyor. Farklı şekillerde tüketilen bu besin bazı durumlarda ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Peki, balık hangi durumlarda sağlık sorunlarına yol açıyor, balık nasıl tüketilmeli? İşte merak edilen o bilgiler…
Balık insan sağlığı için çocuk ve yetişkinlerin fazlaca tüketmesi gereken bir besin olarak karşımıza çıkar. Mineral, vitamin, protein ve Omega-3 bakımından zengin olan bu besin şifalı kaynakların başında gelir. 
 
Ringa Balığı Nasıl Pişirilir?
 
Omega-3 bakımından zengin olan balık, kalp ve damar sağlığı açısından yararlıdır. Kişide kalp krizi ve felç riskini azaltmaya yardımcı olur. Balık ayrıca depresyon riskini de düzenli tüketildiğinde ortadan kaldırır.
 
FIRINDA BALIK TARİFİ/ Hazırlaması 5 dakika!/ Fırında Levrek Nasıl Yapılır?  - YouTube
 
Balığı yağda pişirmeyin!
 
Kış aylarında fazlaca tüketilen balık, yağda pişirildiğinde ciddi sağlık sorunlarına yol açıyor. Balığın içerisinde bulunan Omega-3 yağ asidi sıcakta ve yağda kızartıldığında pişirme sırasında oksitlenir. 
 
Bu olay Omega-3 yağ asidinin düzenini bozarak besin değerini oldukça azaltır ve anti-inflamatuar özelliğini kaybeder. 
 
Balığın Faydaları nelerdir? 
 
İçerdiği mineraller sayesinde göz sağlığına iyi gelir
 
Hamile annelerin yemesinde bebeğin zihin gelişimi için katkı sunar
 
Unutkanlık, depresyon ve bunamaya iyi gelir
 
Kemik ve beyin gelişimini destekler
 
Saçların uzamasına katkı sağlar, saç sağlığı için önemlidir
 
Cilt hastalıklarında özellikle egzama ve sedef gibi durumlarda kişinin semptomlarını azaltır
 
Kronik astım krizlerinin yatışmasını sağlar
 
Erkeklerde son zamanda sık rastlanan prostat kanserine iyi gelir
 
Beyinde tümör oluşumunu engeller
 
Sinir ve stres seviyesini düşürür
 
Fırında Balık Tarifi ve Malzemeleri
 
Balığın zararları var mı?
 
Halk arasında balığın faydalarını çokça duysak bile bazı durumlarda zararlarını da gözümüzden kaçırmamız gerek. Örneğin küçük balıklar denizlerin dibinde yaşadıkları için bu balıklarda ağır metaller bulunur. Buna göre mümkün olduğunca küçük balık tüketmemek gerektiği söylenir. 
Balık tüketirken balığın taze olup olmadığı da muhakkak kontrol edilmelidir. Balığın bayatını tüketmek zehirlenmeye yol açar. 
 
(Aysu Rabia Tuncel)

Kaynak: Haber Merkezi

  • #balık #balığın faydaları nelerdir? #balık neden fırında pişirilmez? #balık pişirirken dikkat

Son dakika gelişmelerden anında haberdar olmak için WhatsApp haber grubumuza katılabilirsiniz. Yeni Konya WhatsApp haber kanalımız için tıklayınız!

Yorum Yap

Önemli Not: Bu sayfalarda yayınlanan okur yorumları okuyucuların kendilerine ait görüşlerdir. Yazılan yorumlardan yenikonya.com.tr hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Yorumlar
  • G
    gülsüm
    166 gün önce

    eskiden sobalardan çıkmazdı köy havası başka olurdu

    • Cevapla
    • Begen (0)
    • Begenme (0)
X
Yorum Yazma Sözleşmesi
“Sayfamızın takipçileri suç teşkil edecek, yasal olarak takip gerektirecek,hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, ahlaka aykırı, müstehcen, toplumca genel olarak kabul görmüş kurallara aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde hiçbir yorumu bu web sitesinin hiçbir sayfasında paylaşamazlar. Bu tür içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk yorumu gönderen takipçiye aittir. yenikonya.com.tr'ye yapılan yorumlar arasından uygun görmediklerini herhangi bir gerekçe belirtmeksizin yayınlamama veya yayından kaldırma hakkına sahiptir. Konhaber başta yukarıda sayılan hususlar olmaz üzere kanun hükümlerine aykırılık gerekçesi ile her türlü adli makam tarafından başlatılan soruşturma kapsamında kendisinden Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 332.maddesi doğrultusunda istenilen yorum yapan takipçilerine ait ip bilgilerini ve yapmış olduğu yorumları paylaşabileceğini beyan eder ”
BENZER HABERLER